Fri fragt ved køb over 1.000:-

Hurtig levering.

Sikker betaling

Opbevaring og spiring


Selvom der er få frø i nogle poser, sker det ofte, at man får frø til overs efter såning. Hvis frøene ikke har været udsat for fugt og varme, er det muligt at gemme de fleste sorter i et år eller mere (se tabel).

Frøene lever under opbevaring, men livsprocesserne går på lavt blus. For at vække dem fra deres søvn er der brug for varme og fugt. Så det er vigtigt at forhindre adgang til begge dele, hvis opbevaringen skal lykkes.

Frø, der skal opbevares, skal være grundigt tørre (under 13% luftfugtighed) og opbevares køligt, 0-10 ° C. De fleste sorter kan dog tåle flere minusgrader.

En nem måde, hvis du ikke har for store mængder frø, er at lægge dem i en tætlukket beholder i køleskabet, evt. i fryseren eller på et køligt sted. Ærter, bønner og tvivlsomt tørre frø holder sig bedre i ikke-lufttætte poser i et luftigt og køligt rum. Kig efter frøene fra tid til anden. Hvis de bliver angrebet af skimmelsvamp, så smid dem væk.

Udover at frøenes spireprocesser starter, kan skimmelsvamp, bakterier og visse insekter også ødelægge frøet ved for høj varme og luftfugtighed.

 

 

Spirings-temp. ºC

Spiringstid

Holdbarhed

Ung. høst

 

min.

opt.

maks.

antal døgn

antal år

kg/10m2

Bønner

12

22-30

37

6-10

2-3

10

Valskbønne

5

17-28

32

8-14

2-4

2-3

Cikoria

10

16-24

30

6-11

2-3

40 st.

Dild

4

14-25

30

14-28

1-2

2

Agurk

12

22-32

40

5-8

5-7

15

Kål

6

20-28

37

4-10

3-5

20 st.

Kålrabbi

5

17-28

40

4-10

4-5

20

Løg, gul, rød

4

12-22

35

10-22

1-3

10

Majroe

4

15-30

40

4-7

4-5

10

Majs

12

20-32

40

6-10

1-3

40 st.

Bladbede 

8

16-28

35

8-15

3-5

20

Melon  

17

22-33

40

5-12

5-7

20 st.

Gulerod

6

16-26

35

8-17

2-4

10

Pastinak

4

10-20

30

16-28

1-2

13

Pebber

15

22-30

40

7-16

4-5

6

Persille

5

14-24

32

15-28

1-3

4

Porre

4

18-26

35

9-18

2-4

12

Radise, ræddike

5

16-26

35

4-9

3-5

10

Rødbede

6

20-30

37

7-14

3-5

13

Salat

4

14-18

22

4-9

4-5

40 st.

Selleri

8

18-23

30

14-24

4-6

12

Spinat

4

14-25

30

6-12

3-5

5

Squash, græskær

12

22-35

40

5-10

4-6

25

Skorzonerrod

5

14-24

32

7-12

1-3

10

Tomat

14

22-27

35

4-10

4-5

15

Aubergine

16

22-30

38

6-12

3-5

8

Ærter

5

15-24

30

7-14

2-4

2-3

 

Skabt med ♥ af DanDomain